Děkujeme za Vaši přízeň.
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

Cestovní náhrady v roce 2024

Termín Místo Cena (vč. DPH)
23.5.2024 09:00 - 13:30

BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)

Popis cesty od Hlavního nádraží ČD v Brně: lze použít tramvaj č. 4 (směr Úvoz) nebo č. 9 (směr Lesná, Čertova rokle). Vystoupíte na zastávce náměstí Svobody (druhá zastávka od Hlavního nádraží ČD). Vzdělávací centrum TSM se nachází nad občerstvením McDonald´s  v 1. patře a vchod je z boku budovy, z ulice Zámečnická 2. Do učeben je bezbariérový přístup.
Při použití osobního automobilu lze parkovat v parkovacím domě Domini Park, na parkovišti před hotelem International nebo ve Velkém Špalíčku (vyznačeno v mapě).

BRNO BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)
2 400 Kč(coffee break, písemný materiál) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

Vhodné pro účetní, pokladní, vedoucí pracovníky (pro všechny typy organizací)

Úvodem:

Cestuje téměř každý. Ne každý, ale zná svoje práva a povinnosti v souvislosti s pracovními cestami. Vedoucí pracovníci si musí poradit s kontrolou vykazovaných náhrad souvisejících s pracovní cestou svých podřízených. Zákoník práce a zákon o daních z příjmů není v této oblasti jednoduše aplikovatelný.

Cíl semináře:

Správná aplikace zákonných ustanovení zajistí plnění povinností zaměstnavatele vůči nárokům zaměstnanců a také jistotu v uplatňování daňových nákladů v souvislosti s poskytováním cestovních náhrad. Na příkladech z praxe se naučíme vyvarovat chyb, které mohou vést k soudním sporům nebo k daňovým doměrkům.

Každý rok dochází ke změnám sazeb a ty je třeba aplikovat do změn vnitřních předpisů. Na základě návodu na formu vnitřního předpisu a jeho úpravy porozumíte aplikaci zákonných norem. Absolvování semináře bude přínosem pro ty, kteří své nároky uplatňují i pro ty, kteří je schvalují a účtují.

 

Zákoník práce – části týkající se cestovních náhrad

Vybraná problematika

Směrnice pro poskytování cestovních náhrad – podle typu organizace

  • organizační struktura účetní jednotky
  • oběh účetních dokladů
  • účetní doklady podle zákona o EET
  • podpisové vzory
  • příkazy k pracovní cestě, stanovení podmínek

Valutová pokladna

  • směny korun na valuty
  • zálohy na zahraniční pracovní cesty
  • vyúčtování zahraničních pracovních cest

Definice pojmů

Pracovní cesta, místo výkonu práce, pravidelné pracovitě, tuzemská pracovní cesta, zahraniční pracovní cesta, poskytování a vyúčtování záloh, paušalizace náhrad. 


Aktuální sazby podle vyhlášek, které stanovují sazby stravného při tuzemských a zahraničních pracovních cestách, ceny PHM a sazby základní náhrady za používání motorových vozidel  

Příklady výpočtů náhrad  v tuzemsku a v zahraničí.

Dotazy, diskuse.
Květoslava NOVOTNÁ

Květoslava Novotná - daňový poradce, zapsaný v seznamu KDP pod  evid. č. 1188, bilanční účetní, certifikát bank. institutu, majitelka firmy NOVEKO 96 spol. s r.o. v Brně. Lektorská činnost od roku 1993 na téma účetnictví. Lektorská činnost od roku 1996 témata účetnictví a daní. Vice než 30 let praxe v oboru účetnictví. 20 let praxe v oblasti daňového poradenství. 10 let výuky na vyšší odborné škole.

Zobrazit kurzy

Tisk