Přejeme krásné Velikonoce :)
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

Ekonomické minimum - online kurz

Termín Místo Cena (vč. DPH)
7.5.2024 09:00 - 13:30

online kurz

WEBINÁŘE online kurz
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) (vč. DPH) Přihlásit se
10.9.2024 09:00 - 13:30

online kurz

WEBINÁŘE online kurz
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) (vč. DPH) Přihlásit se
3.12.2024 09:15 - 13:45

online kurz

WEBINÁŘE online kurz
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

Cílem kurzu pro nefinanční pracovní pozice je vysvětlení základních ekonomických pojmů a napomoci zvýšení účinnosti řízení na všech úrovních.
Výsledek hospodaření pohledem účetnictví (základní orientace v účetní osnově a sestavách účetní závěrky, kde co najít a na co si dát pozor). Účetní principy, náležitosti účetních dokladů, oběh dokladů a jejich archivace. Majetek, jeho evidence, odpisování a inventarizace (základní postupy). Co je třeba vědět o evidování zásob (možnosti, skladové karty). Fakturace a související problémy. Náklady a výnosy (základní principy zachycení nákladů a výnosů v účetnictví, časové rozlišení, vybrané příklady daňových a nedaňových nákladů).
Přehled daní v České republice (stručné probrání jednotlivých daní a základních principů pro jejich aplikaci, zejména se zaměřením na základní povinnosti). Daň z příjmů (základní princip zdanění fyzických a právnických osob, rozdíl mezi účetním a daňovým výsledkem, povinnosti daňového subjektu).
Základní povinnosti podnikatelského subjektu při hrazení sociálního a zdravotního pojištění. Vztah se správcem daně (registrace, základní práva a povinnosti daňového subjektu, termíny podávání přiznání a hlášení, kontrola správce daně). Daň z přidané hodnoty - základní pravidla aplikace daně (podmínky pro registraci, náležitosti daňových dokladů, postup při plněních ve vztahu k EU a zahraničí), splatnost DPH, daňové přiznání. Další vybrané problémové okruhy z pohledu daní (zaměstnanci, cestovní náhrady apod.).
Seminář je určen pro podnikatelské subjekty.

UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.

Ing. Zdenka ŠULCOVÁ Ph.D.

Ing. Zdenka Šulcová působí jako vysokoškolský pedagog v Praze a v Brně. Pro udržení kontaktu s praxí se věnuje i poradenské činnosti pro podnikatelské subjekty. Semináře se vždy snaží doplňovat o poznatky a o znalosti a zkušenosti, které v rámci poskytování poradenských služeb nabyla. Přednáškové činnosti se věnuje od roku 2010, ať už v rámci otevřených seminářů pro veřejnost či v rámci zakázkových seminářů vytvořených zákazníkům přímo na míru.

Zobrazit kurzy

Tisk