Přejeme krásné Velikonoce :)
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

Nemovitosti - věcná práva - oceňování a smlouvy pro přípravu a realizaci včetně daňových otázek- online kurz

Seminář je akreditován MV ČR.

Termín Místo Cena
30.5.2024 09:15 - 14:15

online kurz

WEBINÁŘE online kurz
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) Přihlásit se

Popis kurzu

Vymezení nemovitosti dle Občanského zákoníku. Věcná práva, věcná práva k cizím věcem, jednotky. Stavby na cizích pozemcích. Věcná břemena a služebnosti, reálná břemena. Které nemovitosti a stavby se zapisují do katastru nemovitostí.
Nemovitosti a daně (DPH, daň z nemovitých věcí, daň z nabytí nemovité věci). Ocenění nemovitostí. Nemovitosti, jejich součásti a příslušenství. Věci hmotné a nehmotné, movité a nemovité, zastupitelné a hromadné. Absolutní majetková práva k nemovitostem.
Inženýrské sítě, vodovody, kanalizace, energetická či jiná vedení a jejich provozní součásti, posouzení dle zvyklosti.
Pozemní komunikace, jejich součásti a příslušenství. Druhy smluv k nemovitostem, stavbám a ostatním dlouhodobým hmotným movitým věcem, převod a přechod práv. Smluvní ujednání nutná u nemovitostí při různých podmínkách převodu a přechodu (zpětná koupě, předkupní právo, atd.).
Vstupní ceny, reálné hodnoty, obvyklá cena. Ochrana vlastnického práva, omezení vlastnického práva, ve stavebním řízení. Novela stavebního zákona a nemovitosti. Diskuse, dotazy.

UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.

Upozornění a certifikáty

  • Seminář je akreditován MV ČR, číslo akreditace: AK/PV-571/2022
  • Akreditované kurzy jsou ze zákona osvobozeny od DPH.
Ing. Jiří BLAŽEK

Ing. Jiří Blažek přednáší na svým seminářích odbornou problematiku z oblasti majetku a jeho reprodukce, stavebního zákona, obchodních smluv a veřejných zakázek od r 1990. Využívá svých praktických zkušeností. Je autorem několika odborných publikací a řady speciálních sborníků.

Zobrazit kurzy

Tisk