Přejeme krásné Velikonoce :)
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

Opatrovnictví v praxi - online kurz

Seminář je akreditován MV ČR.

Termín Místo Cena
23.5.2024 09:00 - 14:00

online kurz

WEBINÁŘE online kurz
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) Přihlásit se

Popis kurzu

Seminář je určen pro opatrovníky osob omezených ve svéprávnosti, zaměstnancům obcí vykonávajících úkoly opatrovníka a jejich nadřízeným pracovníkům, opatrovníkům osob v jiných případech.
Cílem kurzu je seznámit účastníky s aktuálními problémy opatrovnictví a příslušnou judikaturou, metodickým pokynem MVČR z roku 2015 (Základní informace pro obce, jako veřejné opatrovníky) a dále právy a povinnostmi opatrovníků, jež souvisejí zejména (nikoli však výhradně) s novým občanským zákoníkem. Podstatnou součástí výkladu je rozbor aktuálních problémů účastníků
Program semináře: Aktuální postřehy z praxe v oblasti opatrovnictví se zaměřením na praktické problémy v životě opatrovníků, Metodický pokyn MVČR z roku 2015 (Základní informace pro obce, jako veřejné opatrovníky), problematika schválení právního jednání soudem, zásahy do integrity opatrovaných, dluhy a jejich řešení, nakládání s finančními prostředky, vyúčtování správy a soupis jmění, a  práva,  povinnosti a odpovědnost opatrovníků....  Diskuse, dotazy (již v průběhu semináře).

Upozornění:
Přístupové údaje budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca dva dny před školením.

Upozornění a certifikáty

  • Seminář je akreditován MV ČR, číslo akreditace: AK/PV-273/2021
  • Akreditované kurzy jsou ze zákona osvobozeny od DPH.
Mgr. Tomáš PAVLÍČEK

Mgr. Tomáš Pavlíček působí jako soudce okresního soudu se specializací na civilní právo (obchodní, občanské a rodinné). Lektorské činnosti se věnuje od roku 2005 a to formou otevřených kurzů pro veřejnost a v minulosti také externí výukou práva na vysoké škole. V rámci výkladu se zaměřuje na nejčastější praktické problémy a otázky, které doplňuje o zkušenosti ze soudní praxe.

Zobrazit kurzy

Tisk