Přejeme krásné Velikonoce :)
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

LETNÍ ŠKOLA ZÁKONÍKU PRÁCE - 3denní (omezený počet účastníků)

Termín Místo Cena (vč. DPH)
23.7.2024 09:00 - 13:00
24.7.2024 09:00 - 13:00
25.7.2024 09:00 - 13:00

BRNO, zasedací místnost u Valíček & Valíčková, advokátní kancelář, s. r. o., nám. Svobody 87/18

BRNO BRNO, zasedací místnost u Valíček & Valíčková, advokátní kancelář, s. r. o., nám. Svobody 87/18
7 200 Kč(coffee break, písemný materiál) (vč. DPH) Přihlásit se
20.8.2024 09:30 - 13:00
21.8.2024 09:30 - 13:00
22.8.2024 09:30 - 13:00

PRAHA, The Flow building, Václavské náměstí 47, 3. patro

PRAHA PRAHA, The Flow building, Václavské náměstí 47, 3. patro
7 800 Kč(coffee break, písemný materiál) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

Cílem semináře je seznámení účastníků se základními pracovněprávními instituty, se kterými se lze v praxi nejčastěji setkat a bez kterých se neobejde žádný zaměstnanec HR, stejně tak i sdělení poznatků z praxe a jak se vyvarovat nejčastějším chybám v oblasti pracovního práva.
Škola je zaměřena na zaškolení začínajících personalistů, zaměstnanců HR, zaměstnavatelů, právníků, ale také všech, které problematika pracovního práva zajímá.
Po absolvování školy získá účastník znalosti související nejen s nejčastěji používanými ustanoveními zákoníku práce, ale i znalosti související se vznikem, změnou i zánikem pracovního poměru, obsahovou náležitostí pracovní smlouvy, stejně jako dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr tak, aby se v praxi vyvaroval často vyskytujícím se chybám. Tím, že se jedná o komplexní proškolení zákoníku práce od základů až po složitější problematiku, včetně tipů pro praxi, je škola určena pro úplné začátečníky ale i pokročilé, kteří se zákoníkem práce pracují v praxi. Škola bude doplněna o praktické ukázky a příklady z praxe.
Určeno pro zaměstnance i zaměstnavatele. 
Náročnost: začátečníci i pokročilí. Škola je určena pro účastníky na pozici personalistů, zaměstnanců i zaměstnavatelů.
  • Zaměstnanec a zaměstnavatel, závislá práce – jak se vyhnout nelegálnímu zaměstnávání a s tím spojeným sankcím ze strany inspektorátu práce.
  • Čemu se z pohledu pracovního práva vyvarovat při výběru zaměstnanců - trestněprávní bezúhonnost a exekuce jako často vyžadovaný údaj zaměstnavatelů.
  • Výběrové řízení a jeho průběh z pohledu zákoníku práce, jak správně sepsat inzerát a jaké údaje (ne) požadovat.
  • Informační povinnost zaměstnavatele.
  • Vznik pracovního poměru se zaměřením na pracovní smlouvu v praxi. Komplexní rozbor pracovní smlouvy. Pracovní náplň, mzdový výměr. Lze odstoupit od pracovní smlouvy, pokud zaměstnanec do zaměstnání nenastoupí a jak je to s víkendy či onemocněním zaměstnance?
  • Zkušební doba komplexně - k čemu slouží a jak ji správně sjednat?  Prodlužování zkušební doby v případě dovolené a nemoci.
  • Pracovní poměr na dobu určitou a neurčitou - Zástupy za zaměstnance na mateřské a rodičovské dovolené – jak správně sjednávat?
  • Změny pracovního poměru - je možná změna zaměstnance a zaměstnavatele? Kdy je zaměstnavatel povinen převést zaměstnance na jinou práci?
  • Pracovní cesta a s ní spojené nejasnosti - překrývání s pracovní dobou, výkon práce při pracovní cestě, její odmítnutí a s tím spojené následky. Pracovní cesty „chráněných“ zaměstnanců.
  • Skončení pracovního poměru obecně z pohledu teorie i praxe, zajímavá soudní rozhodnutí. Upozornění na nejčastější chyby zaměstnanců i zaměstnavatelů, které vedou k mnohaletým soudním sporům a rady, jak jim předcházet (lékařské posudky, nadbytečnost, výtky). Rozbor odstupného.
  • Pracovní doba a doba odpočinku. Přestávky v práci. Evidence. – základní přehled a novela odpočinků v práci.
  • Práce přesčas – co to vlastně je? Jaké jsou podmínky? A jaké limity? Tipy, jak se vyhnout sankcím ze strany inspektorátu práce. Pracovní pohotovost – kde ji lze držet, možnosti tzv. ,,pohotovosti na telefonu“.
  • Základní přehled odměňování za práci.
  • Překážky v práci - Přehled nejčastějších překážek v práci a nároky z nich plynoucí.
  • Dovolená z pohledu teorie a praxe. Její převádění a proplácení.
  • Náhrada majetkové a nemajetkové újmy (škody) – Možnosti postupu zaměstnavatele v případě vzniku škody způsobené zaměstnancem, tzv. dohoda o hmotné odpovědnosti.
  • Dohoda o provedení práce a dohoda o pracovní činnosti – komplexně s důrazem na novelu zákoníku práce. Jak evidovat rozvrhovat pracovní dobu u ,,dohodářů“ a jak ji evidovat. Nárok na dovolenou, zaměstnání v pracovním poměru a zdůvodnění výpovědi.
  • Doručování: přehled změn, jak správně doručit zaměstnanci písemnost. Poučovací povinnost při odmítnutí převzetí písemnosti. Elektronické doručování písemností.
  • Další instituty pracovního práva -Vnitřní předpis, osobní spis, potvrzení o zaměstnání, pracovní posudek, základní práva a povinnosti zaměstnance i zaměstnavatele atd.
  • Dohoda o výkonu práce na dálku – co do ní uvádět, sjednání nehrazená náhrady nákladů.
  • Novelizace - zdůraznění klíčových změn v roce 2023 a 2024.
  • Konsolidační balíček a ,,dohodáři“.
Lektoři si vyhrazují právo ve výjimečných případech zajistit přednášku za účasti pouze jednoho z lektorů.

 

JUDr. Irena VALÍČKOVÁ, MBA a JUDr. Adam VALÍČEK, MBA

JUDr. Irena Valíčková, MBA a JUDr. Adam Valíček, MBA

Vedoucí partneři advokátní kanceláře Valíček & Valíčková, advokátní kancelář, s.r.o., která se řadí mezi větší advokátní kanceláře České republiky a jež získala ocenění Právnická firma roku 2019 a roku 2022 – velmi doporučovaná kancelář v oblasti pracovního práva, dále byla tato advokátní kancelář zařazena mezi TOP advokátní kanceláře v ČR týdeníkem EURO a mezi Významné advokátní kanceláře ČR společností Epravo.cz. Lektoři jsou autoři pracovněprávních vzorů pro právní systém ASPI od společnosti Wolters Kluwer, a.s., členové Rady Expertů Unie personalistů a členové Kolegia expertů AKV Praha. Jsou autoři mnoha článků a publikací. Tým kanceláře tvoří více než 20 odborníků. Kancelář má bohaté zkušenosti se zastupováním u soudních jednání, inspektorátů práce a dalších orgánů. Během školení si lektoři zakládají na osobním přístupu ke každému klientovi.

Zobrazit kurzy

Tisk