Přejeme krásné Velikonoce :)
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

Stavební nekázeň fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a její důsledky, zvláštní pravomoci stavebního úřadu

Seminář je akreditován zadost.

Termín Místo Cena
25.4.2024 09:00 - 14:00

BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)

Popis cesty od Hlavního nádraží ČD v Brně: lze použít tramvaj č. 4 (směr Úvoz) nebo č. 9 (směr Lesná, Čertova rokle). Vystoupíte na zastávce náměstí Svobody (druhá zastávka od Hlavního nádraží ČD). Vzdělávací centrum TSM se nachází nad občerstvením McDonald´s  v 1. patře a vchod je z boku budovy, z ulice Zámečnická 2. Do učeben je bezbariérový přístup.
Při použití osobního automobilu lze parkovat v parkovacím domě Domini Park, na parkovišti před hotelem International nebo ve Velkém Špalíčku (vyznačeno v mapě).

BRNO BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)
2 400 Kč(coffee break, písemný materiál) Přihlásit se

Popis kurzu

Stavební nekázeň fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a její důsledky; zvláštní pravomoci stavebního úřadu.
Vzdělávací program je určen především pro obecné a speciální stavební úřady, ale i pro pracoviště obecních úřadů vykonávající samosprávu, na druhé straně i pro stavebníky.
Cílem semináře je provést výčet všech právních nástrojů a postupů využitelných stavebním úřadem podle stavebního zákona (SZ), správního řádu (SŘ) při výkonu stavebního dozoru a zvláštních pravomocí stavebního úřadu.
Je zaměřen na procvičování jednotlivých kroků stavebního úřadu před zahájením vlastního  řízení z úřední moci zakončeného nařízením povinnosti podle stavebního zákona a výběr správného typu řízení podle zjištěné nezákonnosti na stavbě, stavebním nebo zastavěném pozemku.
  • Společné zásady dozoru  konaného ve veřejném zájmu a prostředky k provádění dozoru; podněty veřejnosti podle § 42 SŘ, stížnosti podle § 175 SŘ; kontrolní prohlídka stavby a st.pozemku podle  § 133, 134  SZ;
  • Řízení zahajovaná stavebním úřadem z moci úřední vyvolaná stavební nekázní, vč. úhrady nákladů podle § 79 SŘ; § 129  a násl. - Nařízení odstranění stavby, terénních úprav a zařízení ;§ 135 a násl. – Nařízení neodkladného odstranění stavby - Nařízení provedení nutných zabezpečovacích prací; § 137 a násl.  - Nařízení nezbytných úprav; § 139 - Nařízení zjednání nápravy při nezajištění řádné údržby stavby; § 140  - Nařízení vyklizení stavby; §141 – Opatření na sousedním pozemku nebo stavbě
  • Povinnosti stavebníka,vlastníka stavby,stavebního dozoru a stavbyvedoucího podle SZ
  • Vstupy na pozemky a do staveb podle SZ
  • Správní trestání na úseku stavebního zákona v souvislosti s novým přestupkovým zákonem a velkou novelou SZ

Upozornění a certifikáty

  • Je podána žádost na MV ČR o akreditaci tohoto vzdělávacího programu.
  • , číslo akreditace: MV ČR
  • Akreditované kurzy jsou ze zákona osvobozeny od DPH.
Mgr. Renata SNĚGOŇOVÁ

Mgr. Renata Sněgoňová působí ve veřejné správě jako  vedoucí právního úseku  odboru územního plánování a stavebního řádu. Již devět let lektoruje semináře na témata související s agendou stavebních úřadů, ale i s agendou odborů dopravy, odborů investic, správy obecního majetku apod. Její semináře jsou založeny jak na teoretických znalostech, tak v neposlední řadě na praktických zkušenostech se správní činností úřadů.

Zobrazit kurzy

Tisk