Děkujeme za Vaši přízeň.
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

DPH v roce 2024 – praktické zkušenosti a výhled do roku 2025 (novela)

Termín Místo Cena (vč. DPH)
10.10.2024 09:00 - 14:00

BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)

Popis cesty od Hlavního nádraží ČD v Brně: lze použít tramvaj č. 4 (směr Úvoz) nebo č. 9 (směr Lesná, Čertova rokle). Vystoupíte na zastávce náměstí Svobody (druhá zastávka od Hlavního nádraží ČD). Vzdělávací centrum TSM se nachází nad občerstvením McDonald´s  v 1. patře a vchod je z boku budovy, z ulice Zámečnická 2. Do učeben je bezbariérový přístup.
Při použití osobního automobilu lze parkovat v parkovacím domě Domini Park, na parkovišti před hotelem International nebo ve Velkém Špalíčku (vyznačeno v mapě).

BRNO BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)
2 400 Kč(coffee break, písemný materiál) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

V současné době je v legislativního procesu rozsáhlá novela DPH (přes 400 novelizačních bodů) s předpokládanou účinností od ledna 2025. Mělo by dojít např. ke zkrácení lhůty pro uplatnění nároku na odpočet; nově se navrhuje snížení odpočtu u dlužníka v případě, že pohledávka za zdanitelné plnění nebyla uhrazena do 6 měsíců; rozšíření možností vrácení daně u nedobytných pohledávek; změny v registracích, při převodu nemovitých věcí; zúžení osvobození u finančních činností atd.
Dále bude seminář bude zaměřen na praktické zkušenosti s uplatňováním změn v oblasti DPH v roce 2024.
Konsolidační balíček s účinností od ledna 2024 "sladil" sazby DPH, přeřadil zboží a služby mezi sazbami, osvobodil prodej knih a omezil nárok na odpočet u "nadlimitních" osobních automobilů.
V souvislosti s novelou energetického zákona se od ledna 2024 změnilo DUZP u dodávek energií (jiná pravidla pro licencované dodavatele a pro ty, kteří energie přefakturují).
Na leden 2024 byly posunuty změny v souvislosti s novelou stavebního zákona a byla zavedena oznamovací povinnost poskytovatelů platebních služeb z titulu plateb kartou z jiných členských států v souvislosti s lepší kontrolou zdanění prodeje zboží na dálku.
Ing. Ivana LANGEROVÁ

Ing. Ivana Langerová pracuje jako daňový poradce. Je uznávanou odbornicí na oblast DPH, kterou se zabývá od samotného zavedení této daně v ČR v roce 1993. Několik let pracovala jako metodička na Finančním ředitelství v Brně. Lektorské činnosti na seminářích zaměřených právě na daň z přidané hodnoty se úspěšně věnuje přes 20 let.

Zobrazit kurzy

Tisk