Program: 1) Legislativní rámec • zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů • zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech • zákon č. 586/1992 ...
Účastníci vzdělávací akce si ověří, zda správě aplikují ustanovení zákoníku práce a speciální právní úpravy dané zákonem o pedagogických pracovnících. Projdeme obecná ustanovení zákoníku práce, která ...
Účastníci vzdělávací akce si ověří, zda správě aplikují ustanovení zákoníku práce a speciální právní úpravy dané zákonem o pedagogických pracovnících. Projdeme obecná ustanovení zákoníku práce, která ...
Seminář je určen zejména vedoucím zaměstnancům, ekonomům a účetním příspěvkových organizací, jejichž zřizovatelem je územní samosprávný celek (obec, DSO, kraj). Účastníci semináře budou seznám...
Cílem webináře je poskytnout účastníkům komplexní potřebné informace pro správné financování škol (mateřských, základních a středních) a školských zařízení (školních družin, školního klubu, školní jíd...
Osvojte si vědomosti z problematiky zadávání veřejných zakázek, včetně konkrétních příkladů a řešení případových studií s ohledem na zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Seznamte se s ...
Další termíny najdete v detailu kurzu.
Tento seminář je určen pro všechny, kteří se potřebují nebo chtějí seznámit s problematikou povinného zveřejňování smluv podle zákona č. 340/2015 Sb., o registru smluv, tedy zejména pro obce, kraje, p...
Další termíny najdete v detailu kurzu.
Seminář reaguje na základní změny školských právních předpisů přijatých do dne jeho konání. Účastníci dostanou základní informace týkající se nového způsobu financování regionálního školství, o změnác...
Seminář reaguje na základní změny školských právních předpisů přijatých do dne jeho konání. Účastníci dostanou základní informace týkající se nového způsobu financování regionálního školství, o změ...
Popis kurzu: Pracovníci ve stravovacích službách (restaurace, jídelny) a při manipulaci s potravinami (výroba, zpracování, uvádění na trh) musí mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví (ust. ...
Cílem kurzu je seznámit účastníky s problematikou systému HACCP v potravinářských provozech (stravování, výroba potravin), dále s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi. Provedeme...
Od 1. 2. 2021 došlo v oblasti poskytování pedagogické intervence k zásadním změnám, což se odrazilo i ve financování. Změna se dotkla i vykazování pedagogické intervence ve výkaze P1c-01, který je stě...
S účinností nového občanského zákoníku došlo k zásadní změně v agendě ztrát a nálezů. Jde o agendu, kterou je povinna vykonávat každá obec. Nová právní úprava přináší zcela jiný pohled na výkon agendy...
Pracovníci ve stravovacích službách (restaurace, jídelny) a při manipulaci s potravinami (výroba, zpracování, uvádění na trh) musí mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví (ust. §19 zákona o ochr...
Na řediteli školy závisí, zda je FKSP čerpáno v souladu se stanovenými pravidly, které se z důvodu konsolidačního balíčku a zrušení vyhlášky FKSP rapidně změnily pro rok 2025. Seminář se prot...
Seznámení s problematikou elektronické komunikace nejen s úřady, se zaměřením na praktickou práci s datovou schránkou a e-mailovou komunikaci, včetně elektronického podepisování dokumentů. Obsah ...
Webinář je zaměřen na praktické rady v oblasti zadávání veřejných zakázek, a to od zadávacího řízení, vypracování zadávací dokumentace až po podpis smlouvy s vítězem výběrového řízení. Program...
Seminář seznámí účastníky jak správně plánovat finanční prostředky s aktuální legislativou platnou od roku 2025, jak využívat majetek v souladu se zákonem a zásadami zřizovatele, jak správně nakládat ...