Děkujeme za Vaši přízeň.
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

DPH - výklad a řešené příklady 2024

Termín Místo Cena (vč. DPH)
6.6.2024 09:00 - 14:00

BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)

Popis cesty od Hlavního nádraží ČD v Brně: lze použít tramvaj č. 4 (směr Úvoz) nebo č. 9 (směr Lesná, Čertova rokle). Vystoupíte na zastávce náměstí Svobody (druhá zastávka od Hlavního nádraží ČD). Vzdělávací centrum TSM se nachází nad občerstvením McDonald´s  v 1. patře a vchod je z boku budovy, z ulice Zámečnická 2. Do učeben je bezbariérový přístup.
Při použití osobního automobilu lze parkovat v parkovacím domě Domini Park, na parkovišti před hotelem International nebo ve Velkém Špalíčku (vyznačeno v mapě).

BRNO BRNO, Vzdělávací centrum TSM, náměstí Svobody (1. patro, nad McDonald´s, vchod z ulice Zámečnická 2)
2 400 Kč(coffee break, písemný materiál) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

Seminář bude v první části zaměřen na vybrané změny DPH v ČR v roce 2023 a 2024.
Konsolidační balíček s účinností od ledna 2024 změnil sazby DPH, přeřazení zboží a služeb mezi sazbami a omezení nároku na odpočet u \"nadlimitních\" osobních automobilů. Na leden 2024 byly posunuty změny v souvislosti s novelou stavebního zákona (změna ve vymezení podstatné změny stavby na základě judikatury). Dále bude zavedena oznamovací povinnost peněžních ústavů z titulu plateb kartou z jiných členských států v souvislosti s lepší kontrolou zdanění prodeje zboží na dálku.
Novela s účinností od ledna 2023 zvýšila hranice pro vznik plátcovství překročením obratu z 1 mil. Kč na 2 mil. Kč a úpravy nastaly i v oblasti kolem kontrolního hlášení. Praktické dopady zrušení registrace plátce. 

Následovat bude speciální část, kde budete se zákonem o DPH seznámeni prostřednictvím řešení konkrétních praktických příkladů. Půjde o příklady jak vztahů k EU a třetím zemím, tak i tuzemských obchodních vztahů.

Ing. Ivana LANGEROVÁ

Ing. Ivana Langerová pracuje jako daňový poradce. Je uznávanou odbornicí na oblast DPH, kterou se zabývá od samotného zavedení této daně v ČR v roce 1993. Několik let pracovala jako metodička na Finančním ředitelství v Brně. Lektorské činnosti na seminářích zaměřených právě na daň z přidané hodnoty se úspěšně věnuje přes 20 let.

Zobrazit kurzy

Tisk