Děkujeme za Vaši přízeň.
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

Jak stres ovlivňuje paměť - online kurz

Termín Místo Cena (vč. DPH)
26.11.2024 09:15 - 14:15

online kurz

WEBINÁŘE online kurz
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

Jak je možné, že věříme lhářům i tomu, co se nikdy nestalo? Umí se náš mozek bránit stresu?
Nejen na tyto otázky získáte na semináři odpověď. Dozvíte se, jaké jsou druhy stresu a jejich vliv na mozek a paměť. Zda lze vymazat stresový zážitek z dlouhodobé paměti, a jak celý náš život ovládá amygdalo-hipokampální nebo dopaminární stopa. Proč máme při stresu zvýšenou chuť na sladké. Možným východiskem, jak se zbavit stresu z náročného povolání nebo tíživé životní situace, je velice účinná technika shamata. Technika dlouhodobé stabilizace mysli vede k lepší distribuci pozornosti mezi vlastní paměťovou stopou a sensorickými objekty zevního prostředí. To vede k lepší práci se senzorickými informacemi v přítomný moment i lepší orientaci v paměťové stopě.
Naučíte se také, jak si vybudovat rezervní mozkovou kapacitu, jak využít paměťové techniky při učení cizích jazyků a nezaskočí Vás otázka, jaký den v roce připadá na konkrétní datum.
Obsah semináře:
  • Iluze paměti.
  • Paměť a stres.
  • Syndrom vyhoření.
  • Vědomá pozornost a stabilizace mysli technikou shamata.
  • Studium cizích jazyků.
  • Který den to je? Kalendář v hlavě.
  • Rezervní mozková kapacita.
  • Cvičení na rozvoj paměti, fantazie a kreativity.
Seminář je určen pro všechny, kterým není lhostejný vlastní mozek.

UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje ke kurzu Vám budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca dva dny před školením.

Marlena VÍTKOVÁ DiS.

Marlena Vítková je licenční školitelka, v ČR je jednou ze tří licenčních lektorů. Licenci získala po absolvování kurzů, školení a zkoušek u zakladatele České školy rychločtení® ing. D. Grubera. Trenérka paměti a členka České společnosti pro trénování paměti a mozkový jogging. Certifikát k oprávnění vést kurzy trénování paměti obdržela po úspěšném složení teoretické i praktické zkoušky u ČSTPMJ. Osvědčení o úspěšném absolvování Didaktiky vzdělávání dospělých v rámci personální a andragogické akademie. Vede kurzy pro studenty, zaměstnance v rámci osobního vzdělávání, seniory, veřejnost.

Zobrazit kurzy

Tisk