Po dobu letních prázdnin je provozní doba od 8 do 14 hodin. Přejeme příjemné a pohodové léto a děkujeme za Vaši přízeň.
To pravé školení pro Vás
DomůNabídka kurzůŠkolicí prostoryAktualityČasopis Ad remKontaktyWEBINÁŘE (on-line kurzy) 736 216 375, 517 333 699 prihlasky@tsmvyskov.cz

DPH v roce 2024 – praktické zkušenosti a výhled do roku 2025 (novela) - online kurz

Termín Místo Cena (vč. DPH)
10.10.2024 09:00 - 14:00

on-line kurzy

WEBINÁŘE on-line kurzy
2 200 Kč(e-osvědčení, materiál k semináři) (vč. DPH) Přihlásit se

Popis kurzu

V současné době je v legislativního procesu rozsáhlá novela DPH (přes 400 novelizačních bodů) s předpokládanou účinností od ledna 2025. Mělo by dojít např. ke zkrácení lhůty pro uplatnění nároku na odpočet; nově se navrhuje snížení odpočtu u dlužníka v případě, že pohledávka za zdanitelné plnění nebyla uhrazena do 6 měsíců; rozšíření možností vrácení daně u nedobytných pohledávek; změny v registracích, při převodu nemovitých věcí; zúžení osvobození u finančních činností atd.
Dále bude seminář bude zaměřen na praktické zkušenosti s uplatňováním změn v oblasti DPH v roce 2024.
Konsolidační balíček s účinností od ledna 2024 "sladil" sazby DPH, přeřadil zboží a služby mezi sazbami, osvobodil prodej knih a omezil nárok na odpočet u "nadlimitních" osobních automobilů.
V souvislosti s novelou energetického zákona se od ledna 2024 změnilo DUZP u dodávek energií (jiná pravidla pro licencované dodavatele a pro ty, kteří energie přefakturují).
Na leden 2024 byly posunuty změny v souvislosti s novelou stavebního zákona a byla zavedena oznamovací povinnost poskytovatelů platebních služeb z titulu plateb kartou z jiných členských států v souvislosti s lepší kontrolou zdanění prodeje zboží na dálku.

UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.

Ing. Ivana LANGEROVÁ

Ing. Ivana Langerová pracuje jako daňový poradce. Je uznávanou odbornicí na oblast DPH, kterou se zabývá od samotného zavedení této daně v ČR v roce 1993. Několik let pracovala jako metodička na Finančním ředitelství v Brně. Lektorské činnosti na seminářích zaměřených právě na daň z přidané hodnoty se úspěšně věnuje přes 20 let.

Zobrazit kurzy

Tisk