Popis kurzu
Cílem kurzu je seznámit účastníky s problematikou systému HACCP v potravinářských provozech (stravování, výroba potravin), dále s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi. Provedeme analýzu rizik a nebezpečí a naučíme se stanovit kritický bod. Absolventi kurzu získají informace a návod, jak vytvořit a zavést systém HACCP ve vlastním provozu.
Seminář je určen všem, kteří se chtějí o systému HACCP dozvědět více, zejména pracovníkům, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní.
Obsah kurzu:
-
Úvod do HACCP (legislativní zakotvení ČR, EU, Codex Alimentarius)
-
Program nezbytných předpokladů (DDD, SVP, SHP, sanitační řád)
-
Popis produktu
-
Popis použití produktu
-
Sestavení proudových diagramů
-
Hodnocení rizika
-
Stanovení kritických kontrolních bodů a kontrolních bodů
-
Stanovení kritických mezí pro kritické kontrolní body
-
Monitoring kritických kontrolních bodů
-
Nápravná opatření
-
Ověření systému HACCP
-
Dokumentace systému HACCP
-
Přezkoumání systému HACCP (plán požadavky a stanovení pro interní audit)
UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje ke školení budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.